Vă rugăm să vă alegeți țara pentru a afla mai multe despre produsele disponibile pe piața dvs.

Întrebări frecvente

 • Cum poate trata Mucosolvan®tusea productivă?

  Mucosolvan® este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru tuse din lume. Este recunoscut pentru eficacitatea sa de către profesioniștii din domeniul sănătății din întreaga lume.
  Medicamentele din gama Mucosolvan amelioreaza neplăcerile cauzate de tuse, răceală . Tratamentul cu Mucosolvan oferă un nivel de eficacitate dovedit științific care face ca aceste medicamente sa fie de multe ori alegerea preferată a experților.

  Aflați mai multe despre produse în secțiunea corespunzătoare a tratamentelor:
  • Tuse productivă • Nas înfundat

 • De unde pot cumpăra Mucosolvan®?

  In Romania Mucosolvan® este disponibil fără prescripție medicală. În acest caz, puteți merge direct la farmacie pentru a cumpăra Mucosolvan®. În cazul în care nu puteți găsi medicamente Mucosolvan® la farmacie, adresați-vă farmacistului pentru ajutor.

 • Poate fi administrat Mucosolvan® copiilor?

  O parte din medicamentele Mucosolvan® pot fi administrate copiilor de grupe de vârstă diferite. Dar nu uitați faptul că trebuie să consultați prospectul. Consultați medicul sau farmacistul dacă aveți nelămuriri.

 • De ce suferă copiii mai mult decât adulții de răceli comune?

  Copiii sunt în special susceptibili la răceli comune pentru că nu au dezvoltat încă rezistență la majoritatea virusurilor care le cauzează. Dar un sistem imunitar imatur nu este singurul lucru care îi face pe copii vulnerabili. O alta cauza este datorata faptului ca, acestia tind să-și petreacă foarte mult timp cu alți copii și nu sunt întotdeauna atenți la spălarea mâinilor, ceea ce face ca răceala să se răspândească mai ușor.

 • Cum trebuie să fie pastrate medicamentele Mucosolvan®?

  În general, medicamentele Mucosolvan® nu au nevoie de condiții speciale de pastrare dar, de obicei, nu trebuie pastrate în frigider. În cazul în care există condiții de pastrare sau doriți să cunoașteți termenul de valabilitate, acest lucru poate fi găsit pe ambalajul produsului. Medicamentele Mucosolvan®, ca orice alte medicamente, nu trebuie lăsate la vederea si indemana copiilor.

 • Poate fi folosit Mucosolvan® de către pacientii cu diabet?

  Da. În general, toate medicamentele Mucosolvan® sunt adecvate folosirii de către pacientii cu diabet. Cantitatea de zahăr furnizată de lactoza, zaharoza sau sorbitolul din doza maximă zilnică a produselor respective nu interferează într-un mod semnificativ cu cantitatea zilnică totală de zahăr pe care o persoană cu diabet zaharat o poate lua.
  Unele produse conțin cantități foarte mici de carbohidrați, conversia în unitățile de carbohidrați respective (BU) este dată pe prospect. Vă rugăm să citiți prospectul informativ pentru pacient din secțiunile pentru medicamente.
  În orice caz, toti pacientii cu diabet trebuie să aibă un control regulat al nivelurilor de glucoză din sânge și orice modificare semnificativă trebuie să fie raportată unui medic.

 • În ce moment să consult un medic cu privire la tuse?

  Depinde de fiecare situație în parte dacă este nevoie să consultați un medic sau nu. În general, contactați un medic daca tusea dureaza mai mult de o săptămână, dacă aveți febră, sau dacă aveți dureri în piept sau respirație dificilă.

 • Care sunt diferențele dintre tusea productivă (din piept) și neproductivă (seacă)?

  În principiu, există două tipuri de tuse: tuse productivă (tuse cu mucus) și tuse neproductivă (tuse seacă). Tusea productivă: Cunoscută și ca tuse din piept, tuse umedă, tusea productivă este modul organismului de a îndepărta cantitățile mari de mucus (cunoscută și ca spută) din căile respiratorii. La o persoană sănătoasă, mucusul este de obicei un lichid alb sau transparent asemănător gelului.
  Tusea neproductivă (tuse seacă): O tuse neproductivă este seacă, cu senzația de gâdilare și iritativă - cauzată de un stimul repetat al tractului respirator, adesea în faringe. Acest tip de tuse nu este asociată cu creșterea producției de mucus - căile respiratorii nu sunt congestionate - și există adesea un sentiment de gâdilat în gât. O tuse seacă poate deveni tuse cu mucus în cursul unei răceli comune.
  Vă rugăm să găsiți mai multe detalii cu privire la simptome și cauze în secțiunea „Simptome“ a acestui site.

 • Este recomandată calmarea nevoii de a tuși?

  Acest lucru depinde, de exemplu, de tipul de tuse. O tuse seacă, iritativă poate fi foarte supărătoare și se poate trata cu produse pentru tuse seaca. Într-o răceală comună această tuse seacă de multe ori se transformă într-o tuse productivă, care se asociază cu o creștere și îngroșare a mucusului. În scopul de a se elimina în continuare mucusul, un remediu care tratează tusea, este de preferat sa se administreze noaptea pentru a permite un somn odihnitor . În acest stadiu al tusei productive este, în general, recomandabil să se utilizeze un expectorant, cum ar fi Mucosolvan® pentru a ajuta la expectorarea mucusului.
  Dacă tusea nu se ameliorează în decurs de o 4 -5 zile, este recomandată consultarea medicului.

 • Răceala comună sau gripa : Care sunt diferențele?

  Răceala si gripa sunt adesea confundate deoarece simptomele sunt foarte similare. Dar există diferențe majore privitoare la cât de rapid și grav ne afecteaza aceste simptome.

  Răceala comună:

  Răceala comună este o boală infecțioasă virală care durează aproximativ o săptămână. Este de fapt cea mai frecventă boală infecțioasă. Răceala comună vă îngreunează foarte mult activitățile zilnice și vă face să nu vă simțiți în largul dvs. deoarece puteți trece prin mai multe simptome în același timp. Comparativ cu gripa , simptomele apar treptat, cu un curs tipic: Începe cu o durere în gât, urmată de un nas înfundat. La apogeul răcelii, apar durerile de cap, de membre, nasul este înfundat și se poate resimți febra. Ulterior, aceste simptome sunt adesea urmate de o tuse seacă și apoi din piept.

  Gripa:

  Flu (Gripa) este prescurtarea de la influenza, denumirea unei infecții virale extrem de contagioase a căilor respiratorii. Debutează destul de brusc și cauzează dureri în întreg corpul, febră mare (>38,5°C), dureri de cap și senzația de oboseală. Aceste simptome apar adesea simultan. Acest lucru este urmat de simptome asemănătoare răcelii, inclusiv durere în gât, nas înfundat și o tuse persistentă, seacă, care poate dura săptămâni întregi după infecția inițială. Gripa poate fi foarte periculoasă, mai ales pentru pacienții în vârstă sau invalizi și pentru copii. Pentru anumite grupuri țintă, este recomandată vaccinarea. Consultați medicul pentru recomandări.

Sunteţi pe cale de a părăsi website-ul www.mucosolvan.ro

Acest link vă va duce la un website la care nu aplică Politica noastră de confidențialitate. Sanofi România S.R.L. nu are niciun control asupra conținutului acestor pagini sau resurse, și nu acceptă nicio răspundere sau responsabilitate pentru acestea sau pentru orice pierderi sau prejudicii ce ar putea rezulta în urma utilizării acestora. Daca doriti sa continuati, faceti clic pe butonul "Continuă".